Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Американски доброволци ремонтираха болнично отделение в Свищов

Доброволците през болницата в Свищов. Групата от 4 жени и 5 мъже направила ремонта за четири дни.
Снимка: Община Свищов

Второ вътрешно отделение на Общинската болница в Свищов „Д-р Димитър Павлович” бе ремонтирано от доброволци на американската неправителствена организация „Хана Проджект”.

Това е трета благотворителна инициатива на американската неправителствена организация за Свищов. Сега доброволците направиха дарение и ремонтираха вътрешното отделение на Общинската болница, посочи кметът на Свищов Генчо Генчев.

„В продължение на четири дни те боядисаха цялото отделение, всички стаи, оправиха цялото електричество, нови осветителни тела, а също така и нови легла с нови дюшеци, с постелен инвентар“, каза той.

Дарението на US организацията се състои от 15 нови болнични легла, с нови матраци, протектори за предпазване на матраците, и по два комплекта нови чаршафи, възглавници и шалтета за новите и всички останали легла в отделението, които са общо 25.

В предишните си кампании американските доброволци подновиха Детското отделение в лечебното заведение и двора на Центъра за социална рехабилитация и интеграция в града.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени