Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нов керван от мигранти потегли към САЩ

Колона от мигранти от Централна Америка върви към САЩ.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Нова колона от мигранти от Централна Америка потегли към Съединените щати, предадоха световните информационни агенции. А на границата на Мексико и Съединените щати, в град Тихуана, избухнаха протести срещу пристигащите хора, търсещи убежище. Близо 200 души потеглиха с няколко автобуса вчера от Салвадор към съседна Гватемала в опит да избягат от мизерията и престъпността в родината си. Те искат да влязат през Мексико в Съединените щати, но без виза, въпреки заплахите, че ще бъдат върнати от  американските власти. Те се заканиха и да изпратят 15 хиляди войници на границата, за да осуетят нахлуването на хората от новосформирания керван от Салвадор.

Преди дни друг керван – от хондурасци, успя да стигне до мексиканския град Тихуана, намиращ се на границата със Съединените щати. Там вчера стотици излязоха на протест срещу пристигането на мигрантите от Централна Америка.

„Мексико винаги е била държава, която отваря вратите си за нуждаещите се. Но си има начини да дойдеш и да поискаш помощ. Това не е правилният начин“, подчерта един от демонстрантите, които развяваха знамена, скандирайки "вън нашествениците от страната". В протеста се включиха и хора, живеещи в близкия до Тихуана американски град Сан Диего.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени