Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Весела Райчинова: Може да има отделни бойкоти, но не и отмяна на Евровизия в Израел

Снимка: eurovisionworld.com



Израел се подготвя усилено за провеждането на тазгодишната Евровизия и не би трябвало да се стигне до неговото отменяне. Това заяви в интервю за предаването „Хоризонт за вас“ журналистката Весела Райчинова.

Държавата ще е домакин на песенния конкурс, след като миналогодишното издание беше спечелено от нейната представителка Нета. Според Райчинова обаче в страната, както на други места, има противоречиво отношение към Евровизия.

„Има немалко критики, които ги има и в Израел. Те се отнасят до политическия вот, който превръщат конкурса в политическо, а не музикално събитие. Мнението в Израел е „Цял континент е срещу нас“, заяви тя, предвид критиките на част от международната общност заради конфликта между Израел и Палестина

Според нея е възможно някои артисти политически да бойкотират страната, подобно на Роджър Уотърс от легендарната група „Пинк Флойд“, но реално Израел е показал добронамереност към други нации.

„ Не би се стигнало до отменяне на Евровизия, но може да има хора, които биха се страхували да дойдат по различни причини. Не мисля, че има повод за това, предвид многото туристи в Израел. Не трябва всичко, свързано с изкуството, да се превръща в политика“, смята Райчинова.

Цялото интервю с нея можете да чуете в прикачения файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна