Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Изкуството на песента акустично” с Кирил Калев и „Акага”

БНР Новини
Петър Главанов, Димитър Митев-Дънди, Красимир Куртев, Михаил Шишков, Михайлина Михайлова, Лина Шишкова и Кирил Калев на сцената в City Mark Art Center
Снимка: Кирчо Стоичков

„Изкуството на песента – акустично“ е музикален формат с автор и водещ Кирил Калев. Миналата година специални гости в няколко негови спектакъла бяха Михаил Белчев, Стефан Диомов, Ваня Костова. А в изданието на 17 януари, в столичния City Mark Art Center гостуваха трима от музикантите на група „Акага“ – Красимир Куртев (бас), Петър Главанов (соло китара) и Димитър Митев-Дънди (ударни). Те са участници и в записа на песента „Младостта се завръща“, чийто клип имаше същата вечер официална премиера. В концерта се включиха още Михаил Шишков – клавишни, Лина Шишкова – вокал и Миша Михайлова – цигулка.
Прозвуча музика, специално аранжирана за спектакъла „Изкуството на песента – акустично“. Публиката аплодира авторски песни на Кирил Калев, както и песни на уникалната българска фънк, рок, денс и соул група „Акага“, заедно с някои от хитовете на легендарните JJ Cale и Eric Clapton.
Документален запис на този концерт ще бъде излъчен в началото на февруари в предаването „Изпята поезия“ на програма „Христо Ботев”.
Кирил Калев гостува на „Артефир“, за да разкаже за продължението на проекта „Изкуството на песента – акустично“. Така ще се нарича и новият му концептуален авторски албум, който ще излезе най-вероятно догодина. Повече можете да научите в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна