Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Сливен промени Наредбата за прием на децата в детските градини и ясли

Снимка: БГНЕС

Община Сливен направи промени в Наредбата за прием на децата в детските градини и ясли. „Промяната се налага поради влезлите в сила разпоредби за защита на личните данни“, каза заместник-кметът Пепа Чиликова. Регистрирането на заявления за участие в класиране ще се извършва за календарна година, а за некласираните до края на годината деца, ще бъде необходимо да бъде подадено ново заявление. 

Промените в Наредбата са свързани с начина на отбелязване на адреса на заявителя и преместването на дете от една детска градина в друга. И в двата случая действията ще се извършват чрез електронната система. Според Чиликова входящият номер в системата няма да дава предимство за класирането на детето в детска градина, ясла или в приема за първи клас.

"След промените входящият номер няма да носи никакво значение. Когато децата имат равен брой точки, системата разпределя на случаен принцип, случайни числа към всяко дете, така че няма нещо притеснително за начален час, кога е отворена системата. Това няма да носи предимство", каза Чиликова.

Системата ще бъде отворена за регистрация на заявления от 4 февруари, когато ще бъдат публикувани и свободните места за класирането през месеца.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна