Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Любо Пенев: Трябва ми време, но искам победа над Левски

Любо Пенев поиска 3 точки срещу Левски.
Снимка: БТА

Играхме добре, създадохме много положения, трябваше да вкараме още голове, за да не се вкарва това напрежение след 2:1. Доволен съм от играта в защита и в нападение, давам комплексна висока оценка на отбора. Напрежението е в кавички, когато получиш гол и остават малко минути, инстинктивно започваш да играеш повече в защита, заяви старши треньорът на ЦСКА-София Любослав Пенев след победата с 2:1 над Ботев (Враца). Това беше и първа победа за Пенев при завръщането му на стадион "Българска армия".

"Това е пътят, по който ще играем. Евандро е играл и на фланга, не само като централен нападател, както са го използвали в България. Разговарям с всички футболисти за това къде се чувстват добре. Но започнах да работя с отбора с един приятелски мач, тренировките по друг начин се провеждат, така че ми трябват още официални мачове.

"Не съм доволен от съдийското отношение за показания жълт картон на Кристиян Малинов, при положение, че едно цяло първо пролувреме има остри влизания и никой не получава картон. Но след като имаш един критерий преди почивката и след това го променяш, не мога да го приема. А е факт, че Малинов е за картон, съгласен съм, спира контраатака."

Пенев беше попитан и как приема наложената му днес глоба от Дисциплинарната комисия на БФС в размер на 9000 лева, след като в изказването му са установени думи с обиден и унизителен характер. "Казаха ми, не съм видял документите. Пак не съм съгласен, защо трябва да прикриваме проблемите. Съдиите не съм ги обиждал. И да не се връщаме на мача във Варна, защото кой знае- може пак някоя комисия може да заседава."

"Oтносно Станислав Манолев, решението е мое и темата е приключена. Не виждам нищо лошо. Пожелавам му успех в новия отбор. Едни ще си тръгнат, други ще дойдат лятото. Не трябва да има сърдити, няма значение кой е треньорът. Имаме други идеи, политиката се променя, играчи с други качества ще играят."

В неделя на ЦСКА-София им предстои дерби с Левски. "ЦСКА винаги излиза за победа, особено под мое ръководство. Това е дерби номер едно, най-силното дерби, което предстои. Ще преследваме три точки, които ще бъдат много важни в битката за титлата. А какво се случи с Лясков и дали ще играе? Други хора трябваше да видят какво се случи с него на терена. В момента текат прегледи и ще очакваме решението на лекарите."

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!