Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦСКА-София бие, не дават дузпа на Ботев (Враца)

Едвин Джеси в двубой с Керчев.
Снимка: БТА

ЦСКА-София се наложи с 2:1 над Ботев (Враца) и събра 48 точки, като изостава вече само на 5 от лидера и шампион на страната Лудогорец. След нулево първо полувреме, армейците постигнаха първа победа под ръководството на Любослав Пенев с два бързи гола в рамките на 8 минути през второто полувреме.

Първият удар в мача отправи Тиаго Родригес в 7-та минута, но ударът бе право в тялото на вратаря Красимир Костов, който нямаше проблеми. Две минути по-късно Евандро направи чудесен пробив отляво, след което комбинира с Али Соу, хитро пропуснал за включващия се зад него Родригес. Атакуващият халф на домакините стреля обаче над напречната греда.

Гостите от Враца могат да бъдат недоволни от съдията Станислав Ставров, който не им даде дузпа в 11-ата минута. Антон Огнянов прати топката на дясното крило, където Емил Стоев опита остро центриране, а Ангел Лясков с ръце спря летящата към вратата топка.

В 26-ата минута за врачани имаше нов шанс, този път заради нескопосано отиграване на Чорбаджийски. Емил Стоев обаче беше изпреварен от вратаря Черняускис, спасил слабо върнатата топка. Тиаго Родригес отправи много тежък удар от дистанция в 39-та минута, а Красимир Костов спаси, макар и да не улови топката.

Второто полувреме започна с пропуск на гостите от Враца, които не се възползваха от грешка в защитата при хвърляне на тъч. Ударът на Симеон Мечев обаче се отби в гърба на защитник на домакините и излезе в корнер. В 48-ата минута ЦСКА-София поведе в резултата чрез Едвин Джеси, който получи пас от Тиаго Родригес. Джеси подмина бавния Антон Огнянов и пред погледа на Едгар Тур вкара по диагонала за 1:0.

В 57-ата минута домакините стигнаха до втори гол, този път дело на Али Соу. Армейците се възползваха от срива в играта на врачани и напрактика взеха сериозна преднина. Тиаго Родригес центрира, този път от дясно, като прати топката на главата на Соу и той я насочи в мрежата зад Красимир Костов.

След час игра добро включване и пас от дебютанта днес Иван Турицов намери на 10 метра Али Соу, чийто удар обаче излезе в аут. В 73-ата минута Георги Вълчев стреля мощно в опита си да вкара от дъгата, но литовският вратар на армейците Черняускас изби в корнер.

В последната минута на редовното време гостите от Враца стигнаха до много красив гол. Емил Стоев от воле от 7-8 метра прати топката в сглобката, след като засече центриране от ляво на Едгар Тур.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени