Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаха актьор в Чикаго заради инсценирано нападение над него

| обновено на 21.02.19 в 18:08
Джуси Смолет
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Американският актьор Джуси Смолет бе задържан днес в Чикаго и обвинен във фалшива жалба до полицията, предаде Би Би Си. Звездата от сериала „Империя“, който е чернокож и открит гей, заяви по-рано, че е бил обект на хомофобска и расистка физическа атака от двама мъже през януари.

Впоследствие обаче бе хвърлена сянка върху показанията му, след като американски медии съобщиха, че полицията смята, че Смолет (36 г.) е платил на двама братя от нигерийски произход да извършат фалшиво нападение.

Смолет твърди, че излязъл късно вечерта да си купи храна, когато двама бели мъже му отправили расистки и хомофобски обиди, ударили го, залели го с химическа субстанция и сложили въже на врата му.

„Тази страна е Мага“, му казали уж нападателите, имайки предвид слогана на президента Доналд Тръмп „Да направим Америка отново велика“. (Make America Great Again - МАGА - б.р.)

След ареста чикагската полиция съобщи, че Смолет е обявил, че е жертва на нападение, тъй като бил недоволен от заплатата си в „Империя“.

„Смолет се е възползвал от болката и гнева от расизма, за да даде нов тласък на кариерата си“, съобщи старши полицай Еди Джонсън, който допълни, че актьорът е платил 3500 долара на двама братя, за да инсценират престъплението.

Миналата седмица полицията арестува двамата братя, които били разпознати от камерите за наблюдение в района, в който стана нападението над Смолет. Единият от тях работел с него в „Империя“. Те са признали всичко и са сътрудничили на следствието, след което са освободени, съобщи Джонсън. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!