Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Епъл“ представи новата си услуга за видео стрийминг

Опра Уинфри взе участие в презентацията на „Епъл“.
Снимка: БТА

Технологичният гигант „Епъл“ (Apple Inc.), който се стреми да укрепи позициите на услугите си, обяви снощи, че пуска видео стрийминг услуга - Епъл Ти Ви ченълс (Apple TV Channels), съобщи Си Ен Би Си, цитиран от Би Би Си.

Компанията обяви също, че ще започне да предлага собствена кредитна карта - Епъл кард (Apple Card) и абонаментна услуга за всекидневници и над 300 списания, наречена НюзПлюс (News+), предаде АФП.

Услугата НюзПлюс, чиято цена е 9,99 долара на месец, от днес е налична в САЩ и Канада. Тя дава достъп чрез едно приложение до издания като „Мари Клер“ и „Нешънъл джиографик“, но също така и до всекидневници като „Лос Анджелис таймс“ и „Уолстрийт джърнъл“.

Епъл бе домакин на събитие за журналисти в централата си в Купертино, Калифорния.

„Създаваме все по-голяма колекция от услуги на световно равнище и на това е посветено днешното събитие“, каза днес главният изпълнителен директор на компанията Тим Кук.

Компанията освен това пусна нова колекция от видео игри, наречена Епъл аркейд (Apple Arcade).

Приложението на „Епъл“ Ти Ви плюс (Apple ТV+) бе лично представено от режисьора Стивън Спилбърг, който обеща, че лично ще поработи над няколко шоута за новата платформа.

На презентацията бяха множество знаменитости, сред които Рийз Уидърспун, Дженифър Анистън, Джейсън Момоа и Опра Уинфри, които се очаква да бъдат част от новите продукции. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени