Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доналд Тръмп: Случаят с Джуси Смолет e срам за нацията

Джуси Смолет
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Американският президент Доналд Тръмп се намеси в случая с актьора Джуси Смолет, който нарече „нечуван“ и „срам за нацията“.

„ФБР и министерството на правосъдието ще преразгледат случая със Смолет“, написа Тръмп в Туитър.

Смолет (36 г.) бе заподозрян в инсцениране на нападение срещу себе си през януари, но само преди два дни обвиненията бяха свалени от прокуратурата.

Той бе задържан в края на февруари в Чикаго и обвинен във фалшива жалба до полицията. Звездата от сериала „Империя“, който е чернокож и открит гей, заяви, че е бил обект на хомофобска и расистка физическа атака от двама мъже на 29 януари. „Тази страна е МАГА“, му казали нападателите, имайки предвид слогана на президента Доналд Тръмп „Да направим Америка отново велика“. (Make America Great Again - МАGА - б.р.)

Впоследствие полицията обяви, че „Смолет се е възползвал от болката и гнева от расизма, за да даде нов тласък на кариерата си“ и допълни, че актьорът е платил 3500 долара на двама братя, за да инсценират престъплението. На същото мнение продължава да бъде и кметът на Чикаго Рам Емануел, който настоява, че Смолет е изфабрикувал нападението.

По-рано тази седмица обаче прокуратурата в Чикаго изненадващо свали всички 16 обвинения срещу Джуси Смолет.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна