Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Автобиографията на Мишел Обама излиза на български

Автобиографията на Мишел Обама „Моята история“, превърнала се в световен бестселър, ще излезе на български език, съобщават от издателството, което ще я пусне на пазара през октомври. Книгата на бившата първа дама на САЩ беше издадена в Северна Америка на 13 ноември миналата година и до сега е публикувана на 44 езика в целия свят. Книгата се превърна в бестселър №1 в общо 12 държави.

Само седмица след премиерата си „Моята история“ оглави класацията на New York Times за най-продавани книги и до днес продажбите ѝ във всички формати в САЩ и Канада възлизат на над 6 200 000 екземпляра.

По данни на NDP BookScan изданието с твърди корици на „Моята история“ е продадено в повече копия от всяка друга книга, публикувана в Съединените щати през 2018 г., и от всяка нехудожествена книга с твърди корици от 2007 г. до днес.

Бившата първа дама на САЩ Мишел Обама е една от най-вдъхновяващите жени на планетата. Като първа дама – първата афроамериканка в тази роля, тя има огромна заслуга за това Белият дом да е по-гостоприемен и отворен, отколкото когато и да е в историята; превръща се във важен защитник на правата на жените и момичетата в Съединените щати и в целия свят, из основи променя отношението на семействата към здравословния и активен живот и подкрепя съпруга си, докато той превежда Америка през някои от най-мъчителните ѝ периоди.

Същото издателство ще пусне на българския пазар и предстоящата книга на Барак Обама, президента на САЩ (2009-2017).


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия