Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В старата част на кв. "Овча купел":

Оправят пропадналите шахти по ул. "Киевска", но през септември

Днес в предаването „Вашият глас“ ви разказахме за улица „Киевска“, която се намира в старата част на квартал „Овча купел“. 

Наш слушател ни съобщи, че в началото на улицата има пропаднала ВиК шахта, която вече няколко месеца е в това състояние. Шахтата се намира непосредствено след завой, което създава опасност от пътно произшествие. Оказа се, че освен тази, по улицата има още няколко шахти, които са в лошо състояние и се нуждаят от подмяна. 

Пресечната на ул. „Киевска“ - ул. „Ново село“ пък е в ремонт и нашият слушател поиска да разбере кога ще приключат ремонтните дейности и дали улицата ще възвърне предишния си вид.

Ние се обърнахме към Христина Семерджиева, кмет на район "Овча купел", за да разберем какъв е графикът на ремонтите и  ще бъдат ли подменени проблемните съоръжения.

Христина Семерджиева обясни, че в старата част на кв. "Овча купел" в момента се извършва изграждане на водопровод и канализация, като ремонтните дейности ще обхваната ул. „Киевска“, ул. „Загребска“, ул. „Ново село“, ул. „Ангелов връх“, ул. „Долно село“ и част от ул. „Паскал Тодоров“. 

След приключването на ремонтите пропадналите шахти в тази част ще бъдат подменени и улиците ще бъдат възстановени по съществуващо положение. Срокът за ремонт е 150 дни, а по думите на Семерджиева, ако не се наложат допълнителни дейности, през септември ремонтните дейности трябва да са финализирани.

Разговаряхме със Семерджиева и за неправомерно поставени изкуствените неравности по пътното платно, като тя посочи, че такъв случай е имало в кв. „Овча купел“ 6, но те са били премахнати, а в момента подобни жалби и сигнали няма. 

Изкуствените неравности по ул. "Киевска" пък, които са били премахнати заради ремонтните дейности, след приключването им ще бъдат възстановени.

Цялото предаване - чуйте в звуковия файл.

Ако и вие имате нерешен проблем с институциите в София и не знаете към кого да се обърнете, потърсете ни във фейсбук страницата на Радио София, на имейл glas@bnr.bg, както и на телефон 02/ 93 36 200. Не забравяйте да оставите име и телефон за контакт. Ние ще се свържем с вас.

Последвайте Радио София и в Instagram. Харесайте и страницата ни във Facebook.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна