Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Завърши реконструкцията на пътя Русе – Силистра при входа на Русе

Реконструираната отсечка започва от кръговото кръстовище с бул. „България“ и продължава към изхода на град Русе в посока Силистра
Снимка: АПИ

Завърши реконструкцията на път II-21 Русе – Силистра, при входа на Русе. Днес бе пуснато движението по бул. „Тутракан“ в Русе, който съвпада с трасето на второкласния път. Строителните работи приключиха и предстои издаването на АКТ 16 и разрешението за ползване. С изграждането на второ платно, в участък от около 300 м, се подобрява пропускателната способност на пътя в района на Дунав мост. Инвестицията е за близо 1 млн. лв. и средствата са от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Реконструираната отсечка започва от кръговото кръстовище с бул. „България“ и продължава към изхода на град Русе в посока Силистра. Съществуващият двулентов път в чертите на гр. Русе е разширен до четирилентов и е продължение на пътя между Русе и Мартен.

Проектът е изпълнен на два етапа. Първият етап е завършен през 2016 г. от НКЖИ като е реконструиран жп надлезът и е изграден втори отвор на съоръжението, през който да преминава новото платно на булеварда. През май миналата година Агенция „Пътна инфраструктура“ започна вторият етап от проекта, включващ реконструкцията на участъка.

Изпълнител на строително-монтажните дейности е „Пътинженеринг“ АД. Стойността на договора за строителство е 1 060 651,07 лв. с ДДС. Строителният надзор е осъществен от „ПЪТКОНСУЛТ 2000“ ЕООД. Техният договор е за 25 200 лв. с ДДС. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!