Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Капсулата на „Дракон“ е била унищожена по време на изпитания на двигателите

Снимка: архив

Частната компания „Спейс Екс“ съобщи, че капсулата на пилотирания кораб „Дракон“ е била унищожена по време на изпитанията на двигателите на 20 април, предадоха световните информационни агенции, цитирани от БТА.

Един от вицепрезидентите на компанията - Ханс Конигсман, отбеляза, че „Спейс Екс“ са тествали ракетните двигатели „Супердрако“, които са монтирания на пилотирания кораб „Дракон“. „Възникна аварийна ситуация, по време на която капсулата беше унищожена“, заяви Конигсман. „Нямаше пострадали. „Спейс Екс“ беше взела всички необходими мерки за сигурност преди изпитанията, какъвто е редът при нас !“

От компанията-производител отбелязват, че е още рано да бъдат посочени причините за аварията. Тя е възникнала при задействането на двигателите „Супердрако“. Разследването продължава.

Вестник „Орландо сентинел“ писа през април, че капсулата на пилотирания кораб „Дракон“ се е взривила по време на тестовете. Изданието отбеляза, че от „Спейс Екс“ са искали да не се разпространи информацията за случилото се. Според някои свидетели, цитирани от вестника, след извънредната ситуация над космодрума са се носили кълба дим с оранжев цвят.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени