Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията откри в скривалище край Костенец ловна пушка и патрони, вероятно са на убиеца

| обновено на 18.05.19 в 10:48
Ивайло Иванов
Снимка: БГНЕС, архив

Оръжието, което полицията намери днес до Костенец е ловна пушка, научи "Хоризонт". Открити са и голям брой боеприпаси - патрони.

По непотвърдена информация, пушката и патроните са били намерени в скривалище, което се намира близо до кошери до реката в Костенец. Предполага се, че скривалището е направено от Стоян Зайков, но за да бъде категорично потвърдено това, трябва да бъдат назначени експертизи на оръжието.

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов обяви, че по определени показатели откритото оръжие отговаря на използваното при едно от двете престъпления:

“По вид и по калибър отговаря. Ще бъдат назначени съответните експертизи, които ще докажат дали има връзка, или е някакво друго“.

По-рано главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов съобщи, че полицията е открила оръжие при един от огледите в гората край Костенец. МВР започна безпрецедентна по размер операция в Костенец и околностите за издирване на заподозрения за убийство Стоян Зайков, който е в неизвестност вече девети ден. Днес в акцията ще бъдат включени термокамери на Гранична полиция, а при нужда ще бъде повикан и хеликоптер.

Зайков е в неизвестност от 9-и май, когато беше открито тялото на бившата му приятелка, от която има дете. На 16-и май полицията откри и тяло на мъж, съсед на заподозрения. По данни на МВР, мъжът е бил убит с ловна пушка, той е и братовчед на издирвания.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!