Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Християна Тодорова с дебют като съдия на ЕП по художествена гимнастика в Баку

Християна Тодорова
Снимка: БФХГ

Освен дебютанти в индивидуалното при жените – Боряна Калейн и при ансамблите – девойки (Карина Димитрова, Жанина Георгиева, Александра Кьосева, Яна Момчилова, Маргарита Василева и Моника Заркова) България на европейското първенство по художествена гимнастика в Баку имаше дебютант и при съдиите и това беше Християна Тодорова.

Бронзовата медалистка с ансамбъла от олимпийските игри в Рио де Жанейро съдийства на ансамблите (девойки) в изпълненията за многобоя и за отборното подреждане с пет ленти, както и във финалите на уредите.

„Чувствах се добре на съдийската маса. При ансамблите (девойки) има огромна конкуренция. Всичко е някакви десети. Една крачка, една крачка, един неточен уред има значение при оценката. Абсолютно всички държави работят много. Но аз се радвам на този факт, защото така световната художествена гимнастика като спорт се развива бързо. Все нови и нови страни постигат резултати“, каза специално пред БНР Тодорова.

А за представянето на българките Християна сподели:

„Нашите момичета бяха притеснени. След първата грешка се разконцентрираха и не успяха след това да запазят тази концентрация. Те бяха много добре подготвени. Аз бях на почти всяка тяхна тренировка и виждах начина, по който тренират и колко добре играят. Но на състезание напрежението е различно“, завърши „Златното ни момиче“.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна