Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Националният студентски литературен конкурс „Боян Пенев“ се проведе в Шумен

Снимка: pixabay.com

Емине Садкъ от Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“ е носител на Голямата награда на 42-рия Национален студентски литературен конкурс „Боян Пенев“, който се проведе в Шумен. Организатори на конкурса са Шуменският университет, Студентският съвет и Община Шумен. 

Родената в Исперих Емине Садкъ участва за трети път в литературният конкурс "Боян Пенев".

"Започнах с награда на публиката, миналата година получих първа награда и тази година просто явно перото ми пораства и самата аз с него".

В раздел "Критика" първа награда беше присъдена на Бюлент Бейтула от шуменския университет. В раздел "Белетристика" журито прецени да не даде поощрителна и първа награда, втора награда получи Мария Гаралова от Медицинския университет в София. С първа награда в раздел "Поезия" от конкурса си тръгна Мартин Илиев от СУ. Тази година в състава на журито бяха поетите доцент Пламен Дойнов, Петър Чуков и Антоний Димов.

Нивото на конкурса беше по-различно от предходни години, каза Петър Чуков, но наградените участници заслужено спечелиха журито.

"С това, че мислят по-нетрадиционно, че не се страхуват да експериментират, че начина им на изразяване е по-съвременен, може би по-ориентиран към това, което се случва в момента в световната и в съвременната българска литература".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени