Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трето място за БНР на тенис турнира "Лидерите"

Всички призьори на 16-ото издание на турнира "Лидерите" на кортовете на СК "ДЕМА".
Снимка: ДЕМА

Днес на кортовете на водещия спортен комплекс в София - "ДЕМА" приключи 16-ото издание на тенис турнирът за известни личности "Лидерите" за купите на "Стандарт" и БФТ. Атрактивната надпревара, която тази година събра 25 двойки, се състоя с топките "Уилсън".

Мариана Ненова, управител на СК "ДЕМА" и Славка Бозукова, главен редактор на "Стандарт", наградиха призьорите с атрактивни призове от партньорите на проявата "Fibank, "Спорт Депо", "София - евростолица на спорта", Doppel herz и "Бонония Естейт". За поредна година турнирът завърши с брандирана с логото на турнира огромна торта от водещия виенски салон "Романс".

До 55 години победата е за Иван Каневчев, председател на сдружение" Български професионални ски инструктори". След 2 поредни успеха с Генчо Генчев тази година Каневчев спечели надпреварата с Петър Котев. На финала сега те надвиха Стефан Божинов  и Румен Димитров с 9:4. На третата позиция са Любомир Тодоров/Николай Петров от Интернет портала на БНР,  както и Станислав Бонев и Добрин Василев.

Тандемът на Националното радио беше единственият представител на журналистическата гилдия в престижното състезание.

Любопитен факт е и че Тодоров и Петров са бивши кадри на "Стандарт".

Двойката на БНР зае третото място в категория до 55 години.

В майсторската група 55 + за първи път титлата е за водещия български кардиолог проф. Генчо Начев и парнтьора му Коста Денчев. В спор за титлата те победиха с 9:4 шефа на строителната фирма "Контракт сити" Георги Тодоров и партньора му Калин Савов. Трети са Александър Манолев/Вили Мощев и проф. Георги Карасимеонов/Любен Параланов.

При смесените двойки титлата е първа за Катерина Генова и Мартин Стойков.

И тази година "Лидерите" бе с благотворителна цел. Участниците събраха над 1700 лв. за провеждането на детския турнир "Мастърс" (до 10 г), който ще се проведе през септември.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!