Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Любовта не може просто да отмине“ пожъна успех и в Израел

Симеон Владов в Йерусалим
Снимка: Милен Добрев

Петият международен фестивал „Българска душа на Святата земя“ се проведе от 27 до 31 май в Израел.
Събитието бе под патронажа на Посолството на Република България като част от Дните на българската култура в Държавата Израел.
Целта на този проект е съхранението на културното наследство и обменът на култури. На 10 юни от 14 часа в предаването „Време и половина“ на програма „Христо Ботев“ очаквайте разговори с участници на тазгодишното фестивално издание – Дони и Нети, които се представиха с богат репертоар от сефарадски фолклор, доц. Етиен Леви, израелската писателка Бети Леон, Дилян Димитров – млад лауреат на литературния конкурс „Небесни меридиани“, художничката Райна Дамяни. Създател на фестивала е Весела Сели Райчинова – продуцент, преподавател, журналист и кореспондент на „Артефир“. От дълги години тя живее и твори в Израел.

Фестивалът „Българска душа на Святата земя“ се откри със спектакъла „Любовта не може просто да отмине“, който успешно се играе в България. Сега и израелската публика в зала „Мендел“ на град Яфо имаше възможността да се наслади на този моноспектакъл, да аплодира актьора Симеон Владов и автора на пиесата Радослав Гизгинджиев. На творческата среща между артисти и публика след представлението модератор беше Весела Сели Райчинова.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна