Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Поглед към доброто“ стигна до Плевен

Срещата на утвърдени специалисти с ученици от горните класове, свързана с кариерното им развитие, но и с отношението към деца със специални потребности, ще е в зала „Катя Попова“.

Плевен става част от кампанията „Поглед към доброто“, която се организира от сдружение "Аутизъм днес". В 14 часа в зала „Катя Попова“ започва среща на ученици от горните класове, която е свързана с кариерното им развитие. Гост лекторите са известни на обществото имена, а общото между тях е, че имат и поне една благотворителна кауза, която подкрепят и подпомагат.

Целта на кампанията е намиране на себе си и посоката на кариерното развитие у подрастващите, както и възпитание в добро.

С учениците ще разговарят утвърдени специалисти в различни области - финансистът и общественик Владимир Каролев, изпълнителният директор на голяма международна компания Ираван Хира и банкерът Левон Хампарцумян. Общото между тях е, че работят и за благотворителни каузи.

Такива срещи сдружението провежда в София, за първи път ще се случи и в Плевен.

"По този начин учениците намират себе си“, каза Владислава Цолова, председател на сдружението „Аутизъм днес“, в предаването „Преди всички“ на програма „Хоризонт“.

„Развиват се кариерно и в същото време ги възпитаваме в добро, без да им размахваме пръст, да им казваме бъдете добри към децата със специални потребности, на децата с увреждания помагайте. Защото като се размахва пръст дори на възрастен, да не говорим за подрастващ, обикновено ефектът е обратен“, добави тя.

Сдружението „Аутизъм днес“ създаде в Плевен и единственият за Северна България Център за деца с аутизъм. Започва и лятно училище.

"В Плевен, както и в София специалистите получават насоки ежемесечно. Идва супервайзърката им по поведенчески анализ Дина Сингър, която е американка, практикува в Израел. Всеки месец по четири дена е в България, от които два е в Плевен. Наблюдава децата, прави нови оценки.“

Предстои изграждането на Център за деца с аутизъм в Бургас.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна