Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Пловдив Иван Тотев няма да участва в предстоящите местни избори

Снимка: БГНЕС, архив

Кметът на Пловдив Иван Тотев обяви, че се оттегля и няма да участва в предстоящите местни избори. Той определи изминалите 8 години, през които е начело на града, като успешни, но подчерта, че се чувства уморен и има нужда от почивка. 

Иван Тотев заяви, че решението му да се откаже от трети кметски мандат е лично. Оповестява го в този момент, защото от днес започват събранията на ГЕРБ по райони, на които ще се предлагат кандидатури за изборите през есента. 

"Невероятни неща се случват в Пловдив. Аз успях да направя Пловдив като една платформа, в която всеки да намери своето място, всеки да надгражда, успях да я направя през тези години и съм изключително горд. Така че имам нужда малко от почивка. Мисля, че вече има едно прегряване в мене. Това не означава, че няма да работя за града. Да има една приемственост, която приемственост да продължи по този градивен начин".

Тотев отрече оттеглянето му да е заради липсата на политическа подкрепа. Той допълни, че като лидер на ГЕРБ в града ще работи, за да бъде излъчени най-добрите кандидати за местните избори. 

"Имам поглед върху всеки един от потенциалните кандидати за кметове. Хора, които смятам, че могат да се справят по-добре от другите. Това, което съм помолил районните организации, е да има по-широк избор – повече номинирани, включително за съветници, включително за районни кметове, да има много голяма ширина".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна