Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът Радев отива на визита в Хърватия

Румен Радев
Снимка: Прессекретариат на президента

Президентът Румен Радев ще бъде на държавно посещение в Република Хърватия на 23 и 24 юли по покана на своя колега президента Колинда Грабар-Китарович, съобщи прессекретариатът на държавния глава.

Задълбочаване на двустранното партньорство в икономиката, енергетиката, туризма, науката, образованието и културата, сътрудничеството на двете държави в Европейския съюз и по теми от дневния ред на региона, както и следването на общ подход за насърчаване на инвестициите и туризма в Югоизточна Европа, се очаква да бъдат сред акцентите на срещата на президентите на България и Хърватия.

Румен Радев ще бъде посрещнат с официална церемония от Колинда Грабар-Китарович, след което двамата президенти ще проведат среща „на четири очи“ и ще ръководят пленарните разговори на делегациите на двете държави.

В рамките на визитата си в Хърватия държавният глава ще проведе среща на „четири очи“ и с министър-председателя Андрей Пленкович.

По-късно президент Радев ще разговаря в Загреб с представители на българската общност в страната.

През втория ден от държавното си посещение президентът Румен Радев ще посети военно-въздушната база „Земуник“, в град Задар.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!