Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Евродепутатът Илхан Кючюк получи орден от парламента на Азербайджан

Илхан Кючюк (вляво) получи ордена от председателя на парламента на Азербайджан Огтай Асадов.
Снимка: ДПС

Евродепутатът от ДПС („Обнови Европа“) Илхан Кючюк бе удостоен днес с почетния орден на Народното събрание на Република Азербайджан, съобщи пресцентърът на ДПС.

Орденът бе връчен на българския евродепутат на церемония в Баку лично от председателя на парламента Огтай Асадов, който награди Кючюк за активната му дейност в насърчаването и развитието на двустранните отношения между парламента на Азербайджан и Европейския парламент.

„Азербайджан е важен съюзник на ЕС, който през годините се утвърди и като стратегически енергиен партньор за въвеждането на каспийски ресурси на пазара на ЕС. Но в сложното време, в което живеем, нашето партньорство далеч не трябва да се ограничава до енергетика, а напротив… Преговорите за всеобхватно ново споразумение ЕС-Азербайджан навлизат в решаваща фаза и занапред ще продължа усилено да работя за постигането на споразумение ”, заяви Кючюк на церемонията.

В Азербайджан българският евродепутат се срещна с Огтай Асадов, председател на Народното събрание на Република Азербайджан, г-н Джаваншир Фейзиев, съпредседател на Комитета за парламентарно сътрудничество ЕС-Азербайджан, и други членове на парламента на Азербайджан.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!