Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арестуваха футболен агент за пране на пари при трансфера на Митрович

Трансферът на Александър Митрович от Андерлехт в Нюкасъл е разследван за пране на пари.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Полицията, разследваща предполагаеми измами, във връзка с трансфера на сръбския национал Александър Митрович в Нюкасъл, проведе акции в Белгия, Монако и Лондон, арестувайки двама души, включително и футболен агент, съобщиха белгийски прокурори.

Разследването, което по-рано проведе и акция в офисите на Белгийската футболна асоциация, е свързано с подозрение в пране на пари във връзка с трансфера на Митрович за 18.5 млн. паунда от Андерлехт в Нюкасъл през 2015. Под ръководството на белгийски антикорупционен съдия, полицията и данъчните власти провели акции във вторник и сряда, арестувайки агент в Монако и неговия асистент в белгийския град Лиеж.

„Фактите включват най-вече пране на пари и частна корупция в контекста на футболните трансфери на играчи“, заявиха от прокуратурата в свое изявление.

Случаят няма общо с т.нар. в Белгия скандал „футболгейт“, при който 20 заподозрени души бяха обвинени от октомври 2018-та насам, включително агенти, рефери и клубни лица, при мащабно разследване за измами и уговорени мачове.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени