Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Давид Силва под въпрос за дербито с Ливърпул

Давид Силва получи контузия.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Полузащитникът на Манчестър Сити Давид Силва е под въпрос за неделния сблъсък с Ливърпул, след като получи мускулна травма през уикенда, заяви мениджърът на „гражданите“ Пеп Гуардиола.

Силва взе участие във всички 11 срещи на Сити от началото на сезона и стартира като титуляр при трудния домакински успех над Саутхемптън с 2:1 в събота, но 33-годишният плеймейкър бе заменен принудително точно преди почивката от Габриел Жезус.

„Давид Силва е контузен. Пет минути преди края на първото полувреме той ми каза, че има мускулен проблем. Когато той има травма от подобно естествео и не може да играе повече минути – това е защото има някакъв проблем, и когато става въпрос за мускулен такъв, възстановяването е минимум 10-12 дни“, сподели испанският специалист пред журналисти.

Футболистите на Гуардиола са на шест точки от лидера Ливърпул, срещу когото се изправят на „Анфилд“ на 10 ноември, четири дни след визитата на Аталанта в Шампионската лига. "Гражданите" бяха единственият отбор, който през изминалата кампания нанесе поражение на мърсисайдци в лигата, а играчите на Гуардиола спечелиха титлата с една точка повече от съперника.

Според наставника неделният двубой не е определящ по отношение на това кой ще триумфира в края на сезона. „Сега отиваме в Италия и когато се върнем, ще акостираме на „Анфилд“. Ще видим. Много неща ще се случат, предстоят доста срещи до края на кампанията“, завърши той.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна