Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Хуавей" обявява повече инвестиции за разработчиците на нови интерфейси

Снимка: БТА

"Хуавей" (Huawei) планира да предостави до края на годината на разработчиците 4000 нови интерфейса за програмиране на приложения (API), въпреки че в момента предоставя само 997, заяви президентът на Huawei Mobile Solutions и изпълнителен  директор на Aspiegel - Джервис Сю в Лисабон във вторник. API представяла интерфейс или протокол за комуникация между клиент и сървър, предназначен да опрости изграждането на клиентски софтуер.

Той добави, че китайският технологичен гигант "Хуавей" иска да поддържа платформи за подпомагане на разработчиците и обяви, че компанията ще създаде четири DigiX лаборатории в Европа: в Дъблин, Дюселдорф, Варшава и Москва.

Говорейки по време на първият "Ден на разработчиците на "Хуавей", който се проведе в Европа, Сю отбеляза, че компанията ще инвестира 1 милиард долара под формата на капитали за растеж, маркетинг и развитие.

Джервис Сю също така подчерта, че "Хуавей" хоства всичките данни от европейски и американски потребители в Германия и че компанията се ангажира с европейските стандарти за сигурност и поверителност, включително Общия регламент относно защитата на данните (GDPR).


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна