Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Яник Синер стигна полуфиналите в Милано

Яник Синер
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Италианският талант Яник Синер постигна втори успех в тазгодишното издание на Некст Джен финалите в Милано, след като надигра категорично Микаел Юмер в три сета – в отделните части 4:0, 4:2, 4:1 за 56 минути игра.

Тенисистът, който участва с „уайлд кард“ в надпреварата, спечели убедително първата част след два пробива, а във втората реализира брейк в шестия гейм, за да се приближи на сет от крайния успех. Шведът нямаше отговор на чудесната игра на Синер и така 18-годишният италианец зарадва местната публика, превръщайки се в първия полуфиналист в турнира.

До това се стигна след двете му победи в група "В", като на старта той изненада американеца Франсис Тиафо, който от своя страна надигра Юго Умбер с 3-1 сета, за да остане в борбата за класиране сред последните четири. Успехът на Синер над Юмер беше най-убедителният в историята на надпреварата и вторият най-бърз – на една минута от рекорда при победата на Алекс де Минор срещу Лиам Каруана.

18-годишният Синер стартира годината под номер 551 в ранглистата, но сега е най-младият тенисист в топ 100 на мъжкия тенис. Той достигна полуфиналите в Антверпен, първа победа в основната схема на турнир от Мастърс 1000 в Рим и две титли от Чалънджър сериите. Юмер вече е с баланс 1-1 след поражението си от италианеца. Той се нуждае от победа в четвъртък над Тиафо, за да достигне полуфиналите в съревнованието. 

В другата група водачът Алекс де Минор беше категоричен срещу Миомир Кецманович и го победи с 3-1 и с два успеха австралиецът практически също си осигури място на полуфиналите. В другия двубой Каспер Рууд надделя над Алехандро Давидович Фокина с 3-2 и спечели  първа победа.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени