Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Юрген Клоп: Срещу Сити направихме нещо невероятно

Юрген Клоп похвали футболистите на Ливърпул.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мениджърът Юрген Клоп похвали футболистите на Ливърпул за контрола над срещата с Манчестър Сити в рамките на 75 минути и призна, че гостите са надиграли своите домакини само в оставащите 15. "Червените" спечелиха срещата с 3:1.

"Да, в последните 15 минути Сити вкараха гол и това им даде импулс. Последваха редица положения и те започнаха да летят по крилата, да си подават добре и се пренесоха за постоянно в наказателното ни поле. В този момент се виждаше много добре, че те контролират играта", каза Клоп в интервю за Скай Спортс.

Ливърпул вкара головете си в началото на първото и началото на второто полувреме, а Сити се върна в мача късно с попадение на Бернардо Силва. Той обаче само оформи крайния резултат.

"През останалите 75 минути обаче го правехме ние, с нашия стил, с желание и с динамика. Не ги оставихме да правят това, което искат. Ако това обаче беше толкова лесно, всички други отбори щяха да го правят срещу Сити.
"В този мач направихме нещо наистина невероятно. Бяхме смели и вкарахме в правилните моменти, а головете ни бяха прекрасни, наистина невероятни! И трите! Точно от това се нуждаеш в мач като този. Ако искаш да победиш Сити, ти трябва да вкараш голове като тези. Това не е лесно и точно поради тази причина те са толкова специални за нас.
"Трябва и да се защитаваш добре, което ние също свършихме", добави той.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна