Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Хуавей" удвои октомврийските заплати за оказана от персонала "самоотвержена" съпротива срещу САЩ

Снимка: БТА

"Хуавей" (Huawei Technologies) реши да награди персонала си с богати бонуси за показа "преданост" при отблъскване на натиска върху китайската компания, идващ от САЩ, съобщи във вторник агенция Nikkei Asian Review, след като тя успя да се сдобие с информация за вътрешната комуникация между служителите на технологичния гигант.

Високи бонуси към заплатите в "Хуавей" ще бъдат дадени на всеки от 194-те хиляди служители с рейтинг на резултатите над "C" и които са без нарушения на сигурността на информацията в 170 страни по света, където оперира технологичният гигант.

"През 2019-а година компанията и всичките ѝ служители бяха изправени пред извънредни външни предизвикателства. След одобрение от президента на компанията ще бъде изплатена специални парични награда за преданост и самоотверженост", се казва във вътрешно съобщение на "Хуавей", изпратено до служителите на компанията.

Според китайските медии инженерите в технологичния гигант ще получат допълнителен бонус от 2000 долара. Междувременно "Хуавей" се обърна към чуждестранни видни журналисти, предлагайки им пакет за заплата от 200 000 долара за поемане на ролята на връзки с обществеността в опит да се подобри имиджа на компанията в световен мащаб.

Говори се, че раздадените от "Хуавей" бонуси са на стойност 286 млн. долара (2 млрд. китайски юана).

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна