Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Репортаж за първото безвизово посещение на поляк в САЩ бе посрещнат с присмех

Репортаж на полската държавна телевизия ТВП за „емоционалното“ и „историческо“ първо безвизово пътуване на полски гражданин бе посрещнат с насмешка, след като зрители забелязаха, че той е служител на програмата, предаде АП.

Предаването подчертава докъде стига използването на обществените медии от страна на управляващата консервативна партия „Право и справедливост“ да разпространяват посланията ѝ, отбелязва агенцията.

В този случай ТВП явно силно е желаела да подчертае падането на американските визи за Полша, което е много популярно в страната и управляващите държат да го подчертаят като свой успех.

Пътникът Марчин Бакаларски заминал от международното летище във Варшава за Лос Анджелис, където бе посрещнат от полския баскетболист Марчин Гортрат.

„Това наистина е изпълнен с емоция исторически момент“, обяви репортер на ТВП в Лос Анджелис в предаване на живо във вторник: „След 11-часов полет, това се случи. Първият полски гражданин в историята влезе в САЩ без виза“.

Телевизията отхвърли обвинения в манипулиране на истината и фалшиви новини, заявявайки, че просто искала да покаже на зрителите как да летят без виза до САЩ. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна