Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов: Няма да внеса в НС предложението да не се плаща първият ден от болничния

| обновено на 19.11.19 в 10:49
Снимка: БГНЕС

Предложението първият ден от болничните да се плаща от работника няма да бъде внесено в Народното събрание, съобщи пред журналисти министър-председателят Бойко Борисов.

„Абсолютно са прави хората и аз затова не се съгласих. Затова няма да го входирам“, каза премиерът и продължи:

„Да накажем истински болен да си плати той първия ден заради тарикатите. Хайде като сме нация, ако толкова искаме – демокрацията е хубаво нещо, но всички ние трябва да се борим за нея, да я подпомогнем. И медиите с разследвания и това (безпричинните болнични) да стане изключение, а не правило. Нетърпимостта в хората искам да я видя. Защото като се вземе такъв болничен, вземат от вашите пари, от нашите пари“.

„Ще обсъждаме в тристранката този проблем, свързан с болничните листове, с ТЕЛК-овете“, добави Бойко Борисов.

Министър-председателят провери напредъка по строителните дейности на АМ „Хемус“. Той е разпоредил на строителните инженери още днес да извикат природозащитните организации при участъка край река Вит и да им обяснят, че се извършват аварийни дейности по почистването на коритото на реката.

По думите на премиера,  ако бъдат установени действия извън обхвата на заповедта на областния управител, виновните ще бъдат санкционирани.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна