Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гуардиола няма да се връща в Байерн

Гуардиола остава в Манчестър Сити.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола няма намерение да се завръща в Байерн и смята да изпълни договора си с "гражданите", който е до лятото на 2021 година.

След като наставникът на Байерн Нико Ковач бе освободен в началото на месеца след колебливото представяне през този сезон, медиите започнаха да свързват различни имена с овакантения треньорски пост при баварците, като се считаше, че сред опциите е и Гуардиола, който изкара три успешни години начело на тима. Агентът на испанския специалист Хосеп Мариа Оротбиг обаче отхвърли подобна възможност.

"Пеп е много щастлив в Манчестър. Договорът му с клуба е до юни 2021-ва. Не съм разговарял с никого в Германия, нито с агенти, нито с клубни ръководители. Пеп има добри спомени от Мюнхен и има приятели там. Но той никога не е проявявал интерес към завръщането си в Германия като треньор. Такова нещо е невъзможно, както миналото лято бе невъзможно да отиде в Ювентус. Гуардиола винаги изпълнява докрай договорите си. Отричам всички слухове", заяви Оротбиг, цитиран от Франс прес..


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна