Eмисия новини
от 00.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Финалът на световния шампионат по мотокрос фристайл „Вечерта на скоковете“ със социална кауза

Финалът на световния шампионат по мотокрос фристайл „Вечерта на скоковете“ със социална кауза
Снимка: БФМ

Българска федерация по мотоциклетизъм продължава едва своя традиция, когато е домакин на кръгове от европейски и световни шампионати да обръща внимание и на социалната дейност. За федерацията това е от важно значение и много често е помагала в инициативи на различни благотворителни организации.

В предстоящото събитие на 14 декември в „Арена Армеец”, от БФМ са подготвили изненади за деца в неравностойно положение и студентите от Националната спортна академия „Васил Левски“. Освен, че ще бъдат предоставени безплатни билети за „Вечерта на скоковете“, над 60 деца ще имат възможността да се запознаят отблизо с най-добрите състезатели по мотокрос – фрийстайл в света. Всеки от тях, който пожелае, ще може да види мотоциклетите от близо, да вземе автограф, и да си направи снимка с участващите пилоти.



Владислава Цолова - „ Аутизъм днес” и Румен Петков - председател на ОК Гран При България

Председателят на Организационния комитет по провеждането на големите първенства у нас Румен Петков връчи днес първите билети на Владислава Цолова -  председател на сдружение „ Аутизъм днес” и директор на центровете за деца с аутизъм в София и Плевен, както и на доц. Владимир Илиев ръководител на от сектор „ Автомобилен и мотоциклетен спорт” към НСА. По тяхно усмотрение входните талони те ще разпределят на семейства с деца аутисти, както и на заслужили студенти от НСА.

БФМ ще предостави и билети на центъра за настаняване на деца от семеен тип - „Иван Вазов” в ж.к „Надежда” (София), както и на  Фондация „ Димитър Бербатов”.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна