Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на българския печат

Снимка: Ани Петрова

"Как патриотите изнудиха ГЕРБ да бъде подкрепено предложението на БСП партийната субсидия да стане 8 лева на глас, а не 1 лев, както поискаха самите ГЕРБ", пише във водеща публикация "24 часа". Вестникът обяснява, че правителството е отстъпило, защото късно вечерта в четвъртък по време на гласуването на бюджета патриотите първо не подкрепиха текста на правителството за 1 лев на глас, а след това с тяхна помощ БСП и ДПС отхвърлиха още 32 текста и имаше риск страната да остане без бюджет.

"Труд" допълва по темата, че партиите продължават да получават безлимитни дарения от бизнеса. Вестникът коментира, че има мъгляви обещания, че предстоят промени в Закона за политическите партии, но дотогава всяка формация, получила над 1% от гласовете на парламентарните избори ще „дои две крави“ - държавната хазна и частните фирми.

"Всеки трети паркира на места за инвалиди", информира "Монитор". 1330 нарушения са засечени при проверени 4788 шофьори през проведената акция за контрол над водачи на моторни превозни средства, използващи паркоместа, предназначени за хора с трайни увреждания. Това съобщиха от "Пътната полиция". Оттам припомнят, че глобата за паркиране на места, обособени за хора с трайни увреждания, е 200 лв., допълва "Монитор".

"Кралицата на комедията пое към небесния театър", пише в заглавие на първата си страница "Телеграф". Изданието посочва, че великата актриса Стоянка Мутафова, която през 2017 година беше наречена от Ройтерс "кралицата на българската комедия", почина вчера на 97 години. Вземаме си последно сбогом в понеделник в Сатиричния театър.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени