Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов обеща държавна подкрепа за стадиона на "Ботев" (Пловдив)

Привърженици на "Ботев" (Пловдив) излязоха на протест с искане стадионът на клуба да бъде достроен
Снимка: БГНЕС

Докато привърженици на футболен клуб „Ботев" (Пловдив), които настояват да продължи реконструкцията и ремонта на клубния стадион протестираха за пореден път, премиерът Бойко Борисов заяви пред вестник "Марица", че съоръжението ще бъде изградено, както е обещал. Той увери, че държавата ще подкрепи проекта финансово, но при условие стадионът да е общински. 

Според Борисов сегашната концесия трябва да бъде прекратена, а след това общинският съвет трябва да вземе решение за строителството и да поиска помощ от държавата.

„Ще осигурим парите, а общината ще построи стадиона. После може да го отдаде на футболния клуб под наем. Това е единственият начин стадионът да стане с държавна помощ“, категоричен е Борисов.

Междувременно кметът Здравко Димитров подчерта, че с премиера обсъждат проблемите на клуба от доста време и че това е най-доброто решение, за да може ФК "Ботев" да се върне в своя дом. Събралите се на поредния си протест днес стотици фенове на "Ботев" проведоха шествие до общината, като преди това за кратко блокираха бул. "Източен". 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!