Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нов смартфон – това ли е точният подарък за Коледа?

Коледа – празник за милиарди хора по света. Подготовката започва още в началото на декември. Възприемаме го за нормално и ни създава по-различно настроение. Един съществен аспект от цялостната еуфория около Коледа е свързан и с трескавата подготовка при покупката на подаръци за близки, приятели или колеги. И тъй като обикновено фирмените коледни партита са преди големите празници, пазаруването на подаръци започва още в края на месец ноември, покрай кампаниите за Черния петък. Може би заради това, пазаруването за най-близките хора се случва в последните дни преди празника.

Много от хората, които търсят правилния коледен подарък, се спират върху покупката на нов смартфон. Според Canalys Smartphone Market Pulse, общият брой на продадените устройства за 2018 г. е 1,388 милиона.Тези зашеметяващи числа показват, че смартфоните са изключително търсени устройства и си остават онези джаджи, които използваме най-често.

В празничния месец те се превръщат и в едни от най-желаните подаръци за най-близки хора. Такива например са бързо порастващите деца в семейството, така и за по-възрастните родители. Разнообразието на пазара обаче е наистина главозамайващо. Ако и вие сте решили, че тази Коледа ще подарявате смартфон, вероятно сте си задавали въпроса:

Откъде да започнете? 

Като пръв ориентир може да ви послужи коледната кампания на А1, която включва част от моделите, които направиха изключително силно впечатление през годината на всички, които желаят ново технологично бижу. В своята традиционна коледна кампания телекомът включва трите модела от P30 серията на Huawei, последните флагмани от S серията на Samsung – S10 и S10+, Honor 20 Pro, който се продава в комплект с фитнес гривна,а също и бюджетното предложение Nokia 6.2.

Въпросът е кой от тях да изберете. Това като цяло зависи от човека, на когото ще го подарявате. Ако е любител на фотографията, то в серията P30 има интересни предложения.

Моделите Huawei P30 Pro, Huawei P30 и Huawei P30 lite са с доста характерен за серията дизайн - с елегантни и изчистени линии и уникални преливащи цветове. Черешката на тортата в P30 Pro и P30 са камерите, които са разработени в партньорство с немската компания Leica, която е специализирана в разработката и производството на камери.

Ако вие, или човекът, на когото подготвяте подарък, сте почитатели на корейския бранд Samsung, то със сигурност няма да сгрешите ако изберете един от двата модела на компанията – Samsung Galaxy S10 или Samsung Galaxy S10+.

И при двата модела дизайнът е доста впечатляващ. Страничните извивки по дисплея, отворът, в който са поместени прецизните селфи камери и почти невидимите рамки, отличават изчистения дизайн на смартфона.

Освен че предоставят прекрасна картина, големите дисплеи са удобни за работа заради сравнително компактните корпуси на устройствата. Моделите Samsung Galaxy S10 и Galaxy S10+ следват последните тенденции на пазара, като включват по-големи дисплеи с опит екраните да заемат изцяло предната част на смартфоните.Освен чудесни екрани, моделите ще впечатлят и всеки любител на фотографията

Притежателят на някой от тези модели ще може да заснема изключителни пейзажи, в които просто ще виждате повече и то с впечатляващи детайли. Неслучайно моделите на Samsung са сред най-желаните подаръци и то не само за Коледа.

Коледната кампания включва и смартфона Honor 20 Pro, който направи своя дебют в портфолиото на А1 само преди месец. Въоръжен с четворна камера, Honor 20 Pro се предлага в комбинация с друга технологична джаджа – фитнес гривната Honor Band 5, която е и най-новият модел от производителя. Тя впечатлява с издръжливост на батерията до 2 седмици и отличен дисплей с AMOLED технология.

За всеки, който желае да подари нов смартфон, но търси по-бюджетно предложение, то А1 предлага и Nokia 6.2. Смартфон със стилен дизайн и добри характеристики.

Моделът се отличава с голям дисплейс технология PureDisplay, като в същото време Nokia 6.2 може да конвертира видео в HDR формат в реално време. Всеки, който постоянно следи клипове от социалните платформи, ще има възможност да се радва на картина с дълбоки и пъстри цветове нюанси, ясни детайли и добър контраст.  

Разбира се, тези коледни предложения са добър избор не само за подарък. В края на годината е редно човек да не забравя и за себе си. Помислете дали някои от предложенията в коледната кампания на А1, в крайна сметка, не са подходящи и за вас самите.




БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия