Eмисия новини
от 00.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стоян Алексиев: Кино "Влайкова" стана за мен "другото море"

Стоян Алексиев
Снимка: архив

Неделното пътуващо "Радиокафе" на Радио София бе посветено на вълненията около бъдещето на кино "Влайкова" - една  емблема на своя квартал, но и на столицата; кино, събрало в себе си много истории, свързано с много личности. Предаването привлече и много хора, свързани с каузата.

Актьорът Стоян Алексиев беше един от гостите, които изразиха силната си подкрепа за запазването и развитието на културната институция:

Тук за мен се отвори много сериозно един път, за който не съм си мислил. Аз съм от Варна и живея с морето, но кино "Влайкова" за мен се превърна в онова другото море, което ми отвори много възможности. Точно тук родих много идеи, нищо че бях още ученик, още дете.

Стоян Алексиев призова всички слушатели да посещават по-често кино "Влайкова", защото там могат да "виждат повече, усещат повече и научават повече". Всеки трябва да даде своя принос и да направи колкото може, за да се подобрят условията в киното, да има съвременна техника и приятен интериор, призова актьорът, който през последните години е широко разпознаваем от някои от най-популярните телевизионни сериали, но дълги години бе и разпознаваем глас от редица постановки на радиотеатъра в БНР.

В пътуващото ни Радиокафе Стоян Алексиев разказа и за новата територия, в която напоследък е навлязъл, а именно – четенето на аудиокниги, като е записал всички томове на "Български хроники" на Стефан Цанев, а съвсем наскоро – и романа му „Богове и мравки“.

Повече за спомените и вълненията на Стоян Алексиев, свързани с киното - чуйте в интервюто на Лили Големинова.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна