Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

СутрешноСКафето с Милен Цветанов

Милен Цветанов се увлича по фотографията още от 5-6 годишна възраст. Самият той определя като главен виновник за любовта му към фотографията “онази мистика на филмовата фотография и всички заклинания и магии, случващи се в тъмната стаичка”.

През последните 8 години се занимава професионално с портретна и сватбена фотография, а в свободното си време обикаля планините и големите ни градове и улавя играта на светлината в заобикалящия ни свят.

От три години е запален по дроновете и насочва всички тези интереси, съчетавайки ги във въздушна фотография и видеография, която снима почти изцяло с дрон. Последния му проект #СутрешноСКафето ни показва онази приказна красота на София, която може да се види само сутрин, преди града да се събуди.

  



След пътуването си през май в Чернобил той показва мястото и историите след инцидента в 33 уникални кадъра на специална изложба, наречена „Чернобил: 33 години тишина“. Нейното откриване се състоя на 17 октомври в Салон за съвременно изкуство към галерия  "Сан Стефано". Страховитите фотографии пренасят в забранената зона, където все още тишината е пронизваща, а разрухата – ужасяваща.



Милен Цветанов е член на Асоциацията на професионалните фотографи в България и един от основателите на Българска Дрон Асоциация. През последните години се занимава с проекти като Drone Events и Drone Academy и е един от хората стоящи зад най-голямата FB група за дронове - DJI users Bulgaria.

www.fb.com/mcvetanov

www.cvetanov.photos

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!