Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Читалище „Съгласие“ в Плевен получи ценно дарение

Майя Ананиева връчва дарението на Ивайло Атанасов, председател на Настоятелството на читалище „Съгласие“.
Снимка: Латинка Светозарова

150-годишното читалище „Съгласие“ в Плевен получи ценно дарение, което съхранява развитието на детското изкуство в града. Документи, снимки, рисунки, публикации и каталози от цял свят на школа „Колорит“ ще бъдат подредени в специална експозиция.

„Това е период от 12 години от историята на школа „Колорит“ и от живота на това най-старо и най-голямо читалище“, каза арт педагогът Майя Ананиева.

„Тогава се родиха едни от най-красивите проекти. Тези 12 години, на фона на 150-годишната история, са един малък щрих, но за сметка на това – много красив, много колоритен, емоционален“, обясни тя.

„Много от нещата се случиха за първи път. За първи път отидохме до Индия, поканени от президента на Индия. За първи път участвахме на Световния форум „Малък Битолски Монмартър“, за първи път участвахме в Португалия… Но началото е положено в читалище „Съгласие“, добави Майя Ананиева.

Ивайло Атанасов, председател на Настоятелството, подчерта, че една от целите на читалището е да съхранява историята на града.

„Лично за мен, като председател на Настоятелството, е особена радост и чест да реализираме съвместни инициативи“, добави той.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени