Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Италианка финишира първа без една щека, отмениха старт на алпийците

София Годжа
Снимка: БТА

Италианката София Годжа спечели супергигантския слалом за Световната купа по ски алпийски дисциплини в Сен Мориц (Швейцария), въпреки че загуби една от щеките си по време на спускането. Годжа завърши с време 1:12.96 минути, изпреварвайки с 0.01 секунди сънародничката си Федерика Бриньоне.

Годжа трябва да бъде поздравена за агресивния си стил на каране по време на цялото 1.95-километрово трасе, в чиято долна част изпусна щеката от лявата си ръка. Но въпреки това тя се поздрави със седмата си победа в Световната купа. През миналата година тя спечели златото в спускането на олимпиадата в Пьончан и сребро в Супер-Г на световното първенство в Оре (Швеция) през февруари.

Трета се нареди носителката на Световната купа и лидерка към момента в генералното класиране Микаела Шифрин (САЩ), която остана на 13 стотни от победителката. След днешния старт начело в генералното класиране остава Шифрин с 532 точки, пред Виктория Ребенсбург (Германия) с 261 и Федерика Бриньоне с 241. Ребенсбург завърши днес 10-а, на 96 стотни от лидерката. Днешната победителка Годжа е на 7-о място със 186.

При мъжете заради силен вятър и обилен снеговалеж слаломът от Световната купа във Вал д,Изер (Франция) бе отменен. Там с 20-ти номер трябваше да стартира Алберт Попов. Началният час бе променян няколко пъти, но времето не се оправи. Също така беше намерена и стара писта, на по-ниска надморска височина, за да се опита там състезание. Очаква се организаторите да преценят дали в неделя да се кара слалом, а не предвидения по програма гигантски слалом и коя дисциплина ще бъде отменена окончателно.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!