Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Берое с първа победа от 4 мача

Берое победи Царско село с 2:0
Снимка: БТА

Отборът на Берое победи Царско село с 2:0 в среща от 20-ия кръг на Първа лига по футбол и прекъсна серията от три поредни мача без победа. Мартин Камбуров вкара първото попадение в 68-ата минута, което е негово 228-мо в българския футболен елит.

Началните 10 минути преминаха под контрола на гостите, които обаче се отчетоха с два слаби удара, без да има проблеми за вратаря Душан Перниш. Беройци вдигнаха малко оборотите и опитаха центрирания, но в 29-ата минута се появи нова възможност за столичани. Ивайло Марков създаде  бърза атака за своя тим, Ахмед Туба не успя да изчисти като хората и прати топката право в краката на Дилан Бахамбула. Офанзивният халф обаче не притежаваше нужната точност и стреля леко встрани от левия ъгъл на Перниш. Пет минути преди края на първата част защитникът Шарлестон, който днес дебютира с екипа на Царско село, можеше да вкара гол. Ударът му с глава обаче мина в страни от вратата на Перниш.

Четири минути след началото на второто полувреме домакините искаха дузпа заради падане на Рубен Бригидо в наказателното поле, но Николай Йорданов не наду свирката. В ответната атака имаше шанс за гостите, но Родни Антуи стреля неточно. В 54-ата минута Мартин Камбуров искаше за втори път дузпа, този път заради игра с ръка на Шарлестон, но Йорданов отново не уважи претенциите на домакините.

В 68-ата минута по-настойчивата игра на Берое даде резултат, след като Камбуров най-после намери път към мрежата на Царско село. Цветков подаде през центъра, опитният Камбуров получи топката излезе сам срещу вратаря Пласид, заобиколи го и вкара на празна врата. Царско село можеше да изравни в 72-ата минута, когато Густаво Карбониери получи топката на главата си, но от малкия пеналт я прати над гредата без да има каквато и да е съпротива около него. В 77-ата минута Ибрахима Конте завърши нова асистенция на Цветков резултатно. Той получи от дясно, освободи се от защитник и по диагонала прати топката за втори път в мрежата на Царско село- 2:0.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна