Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Норвежките първи на биатлон, нашите не завършиха

Норвежките са първи на щафетата в Хохфилцен
Снимка: БТА

Женският отбор на Норвегия спечели щафетата на 4 х 6 км в австрийския курорт Хохфилцен от Световната купа по биатлон. Норвежките в състав Каролине Кнотен, Ингрид Тандреволд, Тирил Екхоф и Марте Олсбу Ройселанд изминаха дистанцията за 1 час, 10 минути и 4.7 секунди, като изпревариха с 8.2 секунди състава на Русия. Всичко се реши на последния пост, който започна с 25 секунди аванс за рускините, но блестящата в днешния ден Ройселанд буквално прелетя покрай Екатерина Юрлова-Перщ и донесе втора победа в два старта за тима си.

На трето място с изоставане от 1:04.1 минути изненадващо завърши отборът на Швейцария, който се възползва от колебанията при останалите фаворити. Украйна, Канада и Чехия допълниха челната шестица, а водещи нации като Франция, Швеция, Италия и Германия останаха съответно на седмо, десето, единадесето и дванадесето място.

Българският тим (Милена Тодорова, Даниела Кадева, Любомира Пехливанска и Мария Здравкова) не завърши, след като още на втори пост бе затворен с една обиколка. Дотогава българките имаха три наказателни обиколки и използвани общо седем допълнителни патрона.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени