Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проф. Николай Изов е новият ректор на НСА

Проф. Николай Изов е новият ректор на Националната спортна академия "Васил Левски". Досегашният зам. ректор по учебната дейност беше единствената кандидатура за поста на досегашния ръководител на НСА проф. Пенчо Гешев. Новият ректор получи подкрепата на 159 от общо 169 делегати  на Общото събрание.

„Ще направя опит да създам такава академична среда, която да направи възможно развитието и просперитета на нашата Национална спортна академия „Васил Левски“. Горд съм, че бях в екипа на проф. Гешев. Всички работихме всеотдайно, постигнахме резултати. Горд съм с това и сърдечно му благодаря за опита, който той предаде на нас. Благодаря и на проф. Лъчезар Димитров, тъй като един мандат бях в неговия екип“ – бяха първите думи на новоизбрания ректор.


Досегашният ръководител на висшето спортно училище, проф. Пенчо Гешев връчи на наследника си академичните регалии – огърлицата и жезъла,  с пожелание за здраве, упоритост в отстояване на каузите за развитие на спортната Академия и успех в изпълнение на амбициозната управленска програма, която предлага за следващите четири години.


По решение на Председателството на ОС и Ректорския съвет проф. Пенчо Гешев бе удостоен с най-високото отличие на НСА – златна значка, за изключителния му принос в развитието на Академията.

„В последните 16 години съм в органите на управление на спортната Академия, 8 от тях като ректор и разбрах едно – Академията е над всички. Ние всички минаваме през Академията, но Академията остава. Да живее Национална спортна академия „Васил Левски“ – завърши словото си проф. Гешев.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна