Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Карен Хачанов се присъедини към Григор Димитров в Ротердам

Карен Хачанов
Снимка: БТА

Още двама тенисисти потвърдиха участието си в 47-ото издание на АТР 500 турнира в Ротердам през февруари, където ще играе и Григор Димитров, съобщиха организаторите за БНР.

Това са 17-ият в световната ранглиста Карен Хачанов от Русия и №21 Феликс Оже-Алиасим от Канада. Състезанието в зала „Ахой“ е от 10 до 16 февруари 2020 година.

23-годишният руснак спечели четири титли този сезон и достигна до осмото място в класацията на АТР. Той ще играе за четвърти път на турнира в Холандия.

19-годишният Оже-Алиасим стигна до три финала – в Рио де Жанейро, Лион и Щутгарт, и беше близо до първа титла в кариерата си. Освен това той участва и във финала за Купа „Дейвис“. С присъединяването на канадския тийнейджър в Ротердам ще играят тримата най-млади тенисисти от топ 100. Другите двама са Яник Синер от Италия, който е на 18 години, и 20-годишният сънародник на Феликс Денис Шаповалов.

Вече са известни имената на 12 тенисисти, които ще играят на турнира. Останалите са Даниил Медведев, Стефанос Циципас, Гаел Монфис и Давид Гофен от топ 10, Стан Вавринка, Роберто Баутиста Агут и Фабио Фонини.

БНР ще има пратеник на турнира в Ротердам.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна