Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Където бях и пак ще бъда“ – нова книга на Георги Атанасов

Георги Атанасов и Димитрина Кюркчиева
Снимка: Яна Пункина

Поетът Георги Атанасов е родом от Лом, но от години живее и работи в София. Завършил е Висшето военно артилерийско училище в Шумен и журналистика в Софийския университет. Работил е в списание „Български воин“, вестник „Българска армия“ и др. Бил е завеждащ редакция за художествена литература и главен редактор на Военното издателство.

Автор е на 12 книги, на научно изследване, на сценарии на телевизионни предавания. Носител е на наградата на София в Националния поетичен конкурс „В полите на Витоша“ (2010). Член е на Съюза на българските писатели и на Литературния кръг „Смисъл“.

„Където бях и пак ще бъда“ е най-новата му стихосбирка – „фамилна книга за родители, за децата им и за родителите на родителите“ – както я е озаглавил самият автор. Илюстрациите – по традиция, както в досегашните му поетични книги – са дело на дъщеря му Деница Дженкова.

Георги Атанасов гостува на „Артефир“, да представи поезията си и да покани приятели и ценители на премиерата на новата си книга на 15 януари от 18 часа в Националната библиотека.

Чуйте разговора ни с поета в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени