Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България срещу Германия в битка за Токио 2020

Отборът на България ще трябва да преодолее домакините, за да има шанс да играе в Токио.
Снимка: FIVB

Националният отбор на България по волейбол за мъже излиза тази вечер срещу домакините от Германия във втория полуфинал на олимпийската квалификация в Берлин. 

Решителният двубой е от 21:10 часа българско време в зала "Макс Шмелинг Хале" в германската столица и ще бъде давана пряко по БНТ 3. Само победителят в турнира се класира за Токио 2020.

Воденият от Силвано Пранди тим завърши на първо място в група „В“ след победи над Франция, Холандия и Сърбия.

Германия пък е втори в своята група след успехи срещу Чехия и Белгия и загуба в последния мач от европейския вицешампион Словения с 2:3 гейма. В тази среща Бундестимът беше без своята звезда Георг Гроцер, който получи травма по време на двубоя с Белгия. Той обаче трябва да бъде на линия за сблъсъка с България тази вечер.

Селекционерът Пранди оцени високо постигнатото. Италианският специалист смята, че отборът подобрява представянето си с всеки ма.

"Да, това беше един много добър мач за нас. Мисля, че отборът ни израства с всеки изминал ден и сега е интересно да се види кога ще спре. Не знам, но всеки състезател е израснал много - както психически и морално, така и технически", посочи Пранди, цитиран от сайта на българската федерация.

В исторически план България води в срещите си с Германия със 17:10 победи, като спечели и последния мач в Лигата на нациите през миналото година с 3:2.

Вероятният състав, с който Пранди ще започне днес:

Георги Сеганов, Цветан Соколов, Тодор Скримов, Мартин Атанасов, Светослав Гоцев, Виктор Йосифов и Теодор Салпаров-либеро.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна