Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нов живот за старите книги

Снимка: Радио ВИДИН

С „Пътуваща читателска къща“ искаме да припомним на децата и възрастните вълшебството на книгите и четенето. Това каза пред БНР Виргиния Иванова от „Пътуваща читателска къща“, която е един от авторите на инициативата „Нов свят за книгите“.

„Пътуваме из различни населени места, за да представяме и четем книги и да се обогатяваме взаимно с историите си с нашите гости. Има интерес към нашите събития. С радост наблюдаваме, че хората все повече се връщат към четенето на книги от хартия и това им доставя удоволствие“, посочи тя в интервю за предаването „Преди всички“.

За Инициативата „Нов свят за книгите“ Иванова разказа:

„Всеки от нас притежава библиотека от книги, които е прочел и иска да достигнат до повече хора или пък такива, към които е изгубил интерес, а защо не и да си освободи място за нови. Затова ние решихме да създадем тази инициатива. Тя е до 3 март. До тогава ще събираме дарени книги. Всеки желаещ може да ги дари, като се свърже с нас“.

Иванова апелира хората, които нямат възможност да изпратят или занесат своите книги, да направят своя инициатива в населеното си място:

„Да дарят книги на близката болница, читалище или дом за деца“.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна