Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Меган Маркъл се върна в Канада

Меган Маркъл
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Херцогинята на Съсекс Меган Маркъл се завърна в Канада при 8-месечния си син Арчи, докато британското кралско семейство се опитва да намери „работещо решение“ за бъдещата роля на нея и съпруга й принц Хари. Двамата обявиха, че възнамеряват да се откажат от финансовите си привилегии, произтичащи от високата им позиция им в кралското семейство.

Принц Хари и Меган Маркъл бяха в Канада със сина им Арчи за Коледа, но след като се прибраха за три дни след настъпването на Новата година, направиха в сряда вечерта изненадващото съобщение, че възнамеряват да се оттеглят като „висши“ членове на кралското семейство и да работят, така че да бъдат финансово независими.

Кореспондентът на Би Би Си по кралски въпроси Джони Даймънд научи от източници в кралския двор, че кралското семейство е било много разочаровано и дори разгневено, че двойката не се е консултирала с никой от тях за решението им.

Сега кралицата, принц Чарлз и принц Уилям възложиха на екип от съветници да намери „работещо решение“ в близките дни на така създалата се конфузна ситуация.  

Междувременно херцогинята на Съсекс се завърна в Канада. Решението на херцогът и херцогинята на Съсекс не променя с нищо статуквото в кралското семейство и принц Хари продължава да е шести престолонаследник.

Принц Хари и Меган Маркъл освен това посочиха, че прекарвайки времето си между Северна Америка и Обединеното кралство ще продължават да изпълняват задълженията си към кралицата, Общността на нациите и организациите под техен патронаж.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна