Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кръстина Иванова: Знам каква е тръпката на спортния журналист

Кръстина Иванова
Снимка: Иван Русланов

Кръстина Иванова е гост в рубриката „От другата страна на радиото“ на предаването „Хоризонт за вас“. Завършила техникум по текстилна техника, учила в Националната спортна академия, днес Кръстина е водещ на спортните новини и на предаванията „Хора, пътища, автомобили“ и „На финала“ по „Хоризонт“.

Техникум по текстилна техника - НСА - БНР

„В края на последния клас в техникума по текстилна техника учителят ми по физическо Любомир Калчев ме попита какво ще правя след техникума. Аз му казах, че искам да уча зъботехника. Той ме попита защо не кандидатствам кинезитерапия в НСА. За часове казах „добре“. Но ме приеха в учителския факултет. Станах учител по физическо“, връща лентата назад Кръстина.

Успоредно със следването в НСА тя започнала да учи и спортна журналистика:

„Първият ми репортаж за телевизията беше собственото ми дипломиране. Останах в спортната журналистика. В радиото дойдох благодарение на Мария Стефанова. Каза ми, че се търси човек, който да прави „Хора, пътища, автомобили“. Дда дойда да опитам. Опитах и останах“.

Тръпката на спортния журналист

„Знам каква е тръпката на спортния журналист - да влезеш в зала с 30 000 души, които скандират: България, юнаци! Знам каква е тръпката да видиш как един труд, полаган години наред, се отплаща“.

Семейството

Кръстина е майка на три деца и вярва, че спортът и езиците могат да им отворят навсякъде вратите:

„Синът ми тренира спортна гимнастика, двете ми момичета – художествена. Тримата ходят на таекуондо. А цялото семейство ходим на плуване. Не искам да ги правя професионални спортисти, искам да са здрави, да спортуват за здраве“.

Интервюто с Кръстина Иванова можете да чуете в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени