Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Смъртен случай беляза седмия етап на рали Дакар

Мотоциклетистът Пауло Гонсалвеш е починал по време на седмия етап на рали Дакар.

Португалският състезател е катастрофирал на 276-ия километър от трасето. На мястото на трагедията е пристигнал медицински хеликоптер. Лекарите са опитали да реанимират пилота на място. След това той е бил откаран в болница, където медиците са  констатирали смъртта му.

„Организаторите получиха сигнал за инцидент в 10:08 часа местно време и изпратиха хеликоптер, който пристигна на мястото на инцидента в 10:16. Пилотът е намерен в безсъзнание със сърдечен арест”, съобщи официалният сайт на надпреварата.


Дебютът на Гонсалвеш в пустинния маратон е през 2006 година, когато надпреварата се провеждаше в Африка. От тогава пилотът не пропуска състезание, карайки за някои от най-големите отбори в надпреварата. Това е 13-то му участие в едно от най-тежките състезания в света. Най-доброто му постижение е второто място в общото класиране при мотоциклетистите след рали рейда през 2015 година. Португалецът има и няколко класирания в челната десетка на маратона, а през 2013 година стана световен крос-кънтри шампион.

След шестия етап на сегашния Дакар португалецът е на 46-о място в класиранет
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени